Den tidigare klubbdirektören och vikarierande huvudtränaren Johan Lindbom lämnar HV71 helt och hållet. Arkivbild.
Den tidigare klubbdirektören och vikarierande huvudtränaren Johan Lindbom lämnar HV71 helt och hållet. Arkivbild. - Foto: Patric Söderström/TT

HV71 bryter med Lindbom och "Nubben"

HV71 räddade SHL-kontraktet via kvalspel och nu gör Jönköpingsklubben förändringar på ledarnivå. Den tidigare klubbdirektören och vikarierande huvudtränaren Johan Lindbom lämnar föreningen helt. Detsamma gäller sportchefen Kent "Nubben" Norberg.


Johan Lindbom – guldtränare för HV71 2017 – återvände 2021 som ny klubbdirektör i Jönköpingsklubben, men har de två senaste säsongerna gått ner i tränarbåset mitt under säsongen.

Efter den här säsongen stod det klart att han inte skulle fortsätta som huvudtränare, men det blir inte heller någon återkomst som klubbdirektör.

"En nystart"

"Vi behövde en nystart efter flera säsonger som varit sportsligt tuffa. Inledningen på den nystarten var att vi rekryterade Anton Blomqvist som ny huvudtränare. Efter det har vi haft en dialog med Johan om en eventuell framtid i klubben, men har i de fortsatta diskussionerna kommit fram till att vi idag går skilda vägar", säger Andreas Davidsson, tillförordnad ordförande i HV, i ett pressmeddelande.

Samma dag meddelade HV71 att även sportchefen Kent "Nubben" Norberg slutar, trots att ett år återstod på det treårskontrakt han signerade 2022.

"Bygga starkt HV71"

"Vi har sedan säsongsslutet påbörjat en del förändringar i den sportsliga verksamheten för att kunna bygga ett starkt HV71. I samband med det har vi haft en dialog med Kent om hans framtid i klubben. Vi har nu gemensamt landat i att våra vägar skiljs åt redan nu", säger Andreas Davidsson.

HV71 har en tung hockeysäsong bakom sig, men klubben räddade sig kvar i SHL tack vare segern i nedflyttningskvalet mot Oskarshamn. Förhoppningen är att inom kort kunna presentera en general manager med ansvar för hela elitverksamheten, skriver HV.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!