Charlotte Perrelli
Charlotte Perrelli har börjat studera spanska på heltid, för att hon skämdes när hon inte förstod sönernas lärare. Bildkälla: Instagram/Charlotte Perrelli/Christine Olsson/TT

Charlotte Perrelli har börjat plugga: "Student på heltid"

Charlotte Perrelli flyttade med familjen till Marbella hösten 2023. När man flyttar till ett nytt land kan det vara svårt att göra sig förstådd om man inte kan språket, något som har motiverat henne att börja studera på heltid.
– Jag kände mig så jävla dum, berättar hon för Expressen.


Det var förra året som artisten Charlotte Perrelli, 49, med familj flyttade till den Spanska solkusten, mer bestämt till en lyxvilla i Marbella. Huset hade renoverats i cirka ett år, men under hösten 2023 kunde de äntligen flytta.

Nu har Perrelli börjat komma in i rutiner och även valt att börja studera, för att underlätta livet i det soliga landet. 

Storbråk om Charlotte Perrellis semesterbilder: "Osmakligt"

Charlotte Perrelli hånas – efter ärliga bilden på sitt kök

Därför har Charlotte Perrelli börjat studera: "Kände mig så jävla dum"

Hösten 2023 flyttade familjen till Spanien. Tillsammans med maken Anders Jensen, 47, och deras gemensamma söner Adrian, 10, och Alvin, 5, tog de sitt pick och pack och flyttade permanent till Marbella. Däremot har de fortfarande kvar den herrgårdsliknande villan i Djursholm. 

Efter flytten har Charlotte dessutom valt att börja studera på heltid.

– Jag kände mig så jävla dum, berättar Charlotte för Expressen och förklarar anledningen bakom varför hon plockat upp studierna.

Det var nämligen när Charlotte inte kunde prata med de yngsta sönernas spansklärare som hon skämdes över sina spanska-kunskaper. När hon satt på ett föräldramöte under hösten 2023 förstod hon inte något av vad läraren sa. Charlotte låtsades att hon förstod, men i själva verket fattade hon ingenting. 

– Så där och då bestämde jag mig för att lära mig språket helt eftersom vi ändå bor här. 

Bildkälla: Jari Kantola/Stella Pictures

Charlotte Perrelli låg inkopplad med slangar: "Vasa praevia"

Talar inte flytande spanska – än

Sedan i höstas har Charlotte tagit spanskalektioner sju dagar i veckan och studerar runt fem timmar om dagen. Faktum är att Charlotte i dag studerar på heltid, berättar hon. 

Det är såklart ett pyssel att få till det vanliga livet runtomkring studierna och annat jobb kombinerat med hämtningar och lämningar av barnen, så Charlotte har inga problem att få tiden att gå på Solkusten. 

– I bland händer det att det blir lite mer. Och är det en resdag så kanske det blir lite mindre. Men jag tummar inte på det där med att ha lektioner varje dag. Är jag bortrest blir det online, säger hon till tidningen. 

Däremot pratar Charlotte inte flytande spanska än, men tack vare lektionerna kan hon göra sig förstådd och förstår språket hyfsat. På det senaste föräldramötet fick hon dessutom beröm från sönernas lärare, som kollade förvånat på henne när hon pratade. Det blev ännu en sporr att fortsätta studera.

Vi önskar dig fortsatt lycka till med studierna Charlotte!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!