Danske Bank behåller övervikt i aktier - tror på tre sänkningar från Fed

Trots att räntorna börjat stiga något är det bara en tillfällig tillbakagång, anser Danske Bank som behåller övervikt i aktier. "Vi ser dock motvinden på börserna från stigande räntor som tillfällig.

I grund och botten är den globala ekonomin i gott skick med låg arbetslöshet och gradvis sjunkande inflation. Vi tror fortsatt att centralbankerna i både USA och Europa kommer att kunna sänka räntorna i år vilket väntas ge stöd åt tillväxt och riskaptit", skriver banken i sitt senaste veckobrev.

Danske Bank kommenterar även rapportperioden. I USA har nästan hälften av bolagen släppt sina rapporter och fler än vanligt har slagit estimaten, enligt banken.

Danske Bank är fortsatt positiv till amerikanska aktier och behåller sin övervikt. "Vinsterna har i genomsnitt varit 8,4 procent högre än förväntat, och vinsttillväxten i årstakt ligger på 3,5 procent inräknat estimaten för de bolag som ännu inte släppt sina siffror.

Detta blir det tredje kvartalet i rad med stigande vinster i USA." Banken kommenterar även Federal Rerserves kommande räntebesked. "Vi väntar oss att Powell håller fast vid budskapet att man fortfarande väntar sig vissa räntesänkningar i år, men att så länge ekonomin är så stark är det ingen brådska att börja sänka.

Vår bedömning är att tre räntesänkningar i USA fortfarande är fullt möjligt", skriver banken.


/