SBB:s delägda PPI noteras på Oslobörsen - ger negativ resultateffekt

Fastighetsbolaget SBB:s delägda bolag Public Property Invest, PPI, har noterats på Oslobörsen. Noteringen väntas ge en negativ resultatpåverkan.

Noteringen väntas ge en negativ resultateffekt om 0,6 miljarder kronor, efter upplösning av uppskjuten skatt om 0,1 miljarder kronor. ''Noteringen av PPI är en viktig milstolpe i den strategiska omvandling som SBB genomför för att skapa en decentraliserad koncernstruktur med portföljbolag som kan finansiera sig självständigt.

PPI får nu god tillgång till aktie- och kreditmarknaderna vilket stärker den sammantagna finansiella positionen och ökar flexibiliteten för SBB. Vi tecknar ytterligare aktier i samband med noteringen och ser fram emot att stötta PPI som en långsiktig ägare och samarbetspartner", säger Leiv Synnes, vd för SBB.SBB ägde 44,8 procent av aktierna i PPI före transaktionen och kommer, beroende på utfallet av övertilldelningsoptionen, att äga mellan 33,7-36,3 procent av aktierna i PPI efter noteringen.

Fullständig avrapportering av transaktionens finansiella effekter kommer att inkluderas i rapporten för det andra kvartalet.


/
/